Карантин в Україні продовжать до 22 червня, але послаблять – Ляшко

Meizu Новини 2020-05-19 11:47:33

Карантин в Україні продовжать до 22 червня. Водночас він буде істотно ослаблений. Але якщо кількість випадків коронавірусу стрімко падатиме, то, можливо, обмежувальні заходи взагалі скасують.

Про це заявив головний санітарний лікар України, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "1+1".

Карантин в Україні

"Ми не розуміємо, як поводитиметься вірус влітку в наших умовах. Тому питання в тому, що ми до 22 червня будемо продовжувати карантин, але він буде адаптивний, з пом'якшувальними заходами, але все залежатиме від епідситуації. Можливо, буде стрімке зниження кількості випадків, і карантин ми скасуємо", – заявив він.

Як повідомляв OBOZREVATEL:
· очільник МОЗ Максим Степанов заявив, що карантин в Україні і надалі послаблюватиметься тільки в разі стабільності трьох основних критеріїв.
· Йдеться про захворюваність за останні 7 днів на 100 тис. населення, заповненість ліжок в лікарнях, які лікують коронавірус (не повинна перевищувати 50%) і кількість тестувань, що проводяться в кожному регіоні.
· Також він зазначив, що коли показники певних регіонів відповідатимуть нормі, то там можна буде переходити на наступний рівень послаблення за таким графіком: 22 травня, 1 червня, 10 червня і 21 червня.
Джерело: https://www.obozrevatel.com/ukr/society/karantin-v-ukraini-prodovzhat-do-22-chervnya-ale-poslablyat-lyashko.htm